5 szempont, amiért megéri a lézeres szemműtét

2018. szeptember 07. - Optimuminfo

jonathan-petersson-614701-unsplash.jpgA Szemed világa blogon korábban már sorra vettünk néhány pro- és kontra érvet, amelyek a lézeres szemműtét mellett és ellen szólhatnak. Az előzőekben azt is bemutattuk, hogy az egyes szembetegségekre, vagy fénytörési hibákra milyen kezelések állnak rendelkezésre és azt is, hogyan kell felkészülni ezekre, illetve milyen feladatai vannak a páciensnek a műtéteket követően, az utókezelések alatt.

Egy lézeres szemműtétre nemcsak úgy érdemes felkészülni, hogy a lehető legtöbb információt összegyűjtjük róla, mindent elolvasunk, amit csak lehet, hanem a lelki felkészülés is elsőrendű fontossággal bír. Számtalan olyan barátot és rokont ismerek, magam is ilyen vagyok, aki mindennemű - akár csak a legkisebb fájdalommal is járó - orvosi beavatkozástól tart.

Egy fogorvosi látogatás, vagy egy kötelező vérvétel valóságos pokoljárás az ilyen emberek számára, ezért fontos tudatosítani bennük, hogy felesleges tartani egy lézeres szemműtéttől, gondos mérlegelés után bátran bele lehet vágni.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk

öt olyan lehetséges és fontos szempontot,

amelyek talán segíthetnek abban, hogy vállalkozzunk a beavatkozásra.

  1. Tartós megoldást kínál

Talán a legfontosabb érv a lézeres szemműtétek mellett, hogy az egyes kezelések hosszú távra, legtöbb esetben egy életre megoldják a látással kapcsolatos problémáinkat. Az egyes betegségek gyógyítására, vagy a szem állapotának jelentős javítására rendelkezésre álló megoldások azt eredményezik, hogy elvégzésük után nagy valószínűséggel sosem lesz több gondunk a szemünkre.

  1. Gyors és fájdalommentes

A lézeres műtéteket nem úgy kell elképzelni, mint egy "hagyományos" műtéti beavatkozást, amelyek sokszor akár hosszú órákig is eltarthatnak és hosszadalmas előkészületeket igényelnek, a műtétek után esetlegesen jelentkező fájdalomról már nem is beszélve. A legtöbb lézeres beavatkozás csupán néhány percig tart, az előzetes vizsgálattal és a műtétet követő pihenőidővel együtt sem tart tovább 2 óránál. Az sem mellékes szempont, hogy ezek a beavatkozások fájdalommentesek és szinte azonnal éreztetik hatásukat.

  1. Biztonságos

A napjainkban rendelkezésre álló korszerű műtéti eljárásoknak és fejlett eszközöknek köszönhetően a szemklinikákon végzett műtétektől egyáltalán nem kell tartani. Ahhoz, hogy bizalommal viseltessünk a beavatkozás iránt, természetesen kell a műtétet végző orvosok és asszisztensek szakértelme, valamint az adott klinika megbízhatósága, referenciái ugyanúgy, mint a vizsgálószobák, várakozó helyiségek tisztasága, vagy a személyzet kedvessége is. Ha ezeket mind megtaláljuk az előzetes kutakodás és információszerzés során, akkor nyert ügyünk van. A műtéteknek egyébként semmilyen mellékhatása, vagy negatív utóhatása nincs.

  1. Kényelem, esztétikum

A lézeres szemműtétek egyik legfőbb motiváló ereje - a látásélmény drasztikus javulása mellett - hogy segítségükkel megszabadulhatunk a szemüveg, vagy kontaktlencse viselésével együtt járó kényelmetlenségektől. Egy ilyen műtét után soha többet nem kell foglalkoznunk a kontaktlencsék pótlásával, folyadékvásárlással, vagy az épp aktuális olvasószemüveg cseréjével. S bár a szemüveg önmagában adhat esztétikai pluszt az archoz, azért az sem mellékes, hogy egy lézeres műtét után soha az életben nem kell azon gyötörnünk magunkat, hogy milyen formájú és színű szemüveget válasszunk.

  1. Költségcsökkentés

Az előző ponthoz kapcsolódik az utolsó, de távolról sem a legkevésbé fontos szempont: az anyagiak. Ahogy azt korábban láthattuk, ha csak önmagukra a számokra nézünk, egy lézeres szemészeti beavatkozás ára abszolút értékben magas. Ugyanakkor, ha minden egyéb szempontot, például a rendszeres szemüvegcserék, az új kontaktlencsék vásárlását, vagy a gyógyszerekre költött összegeket is mérlegre tesszük, máris láthatjuk, hogy nemcsak a szemünknek, de hosszú távon a pénztárcánknak is azzal tesszük a legjobbat, ha a műtétet választjuk.

A lézeres látásjavító szemműtétet minden esetben alkalmassági vizsgálat előzi meg. A vizsgálatra IDE KATTINTVA tud jelentkezni!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemedvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr3014210415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.