Mennyit kell ma fizetni azért, hogy újra élesen lássunk? - 2. rész

2018. augusztus 16. - Optimuminfo

luca-iaconelli-242679-unsplash.jpgElérkeztünk ahhoz a részhez, ami sok érintett számára a legfontosabb. Jelesül, hogy mennyibe kerülnek az egyes lézeres beavatkozások. Az előző bejegyzésben sorra vettem, miért érdemes összehasonlítani a műtétre fordított költségeket az egyéb, a látás javítását szolgáló eszközökre fordított összegekkel.

Az alábbiak alapján is az látszik, hogy az

egy összegben esetleg drágábbnak is tűnő beavatkozás bőségesen megtérül,

ha az egyéb kiadásokkal összevetjük. Igyekeztem a hazai piacon jelen lévő minél több szemészeti központ árajánlatait összehasonlítani és ezek alapján választottam ki az ár-érték arányban legmegfelelőbbnek tűnő intézetet.

Természetesen az alábbiakban nem az összes, rendelkezésre álló kezelés árát részletezem, de igyekszem olyan kezeléseket választani, amelyekről valamilyen formában korábban már volt szó.

Kezdjük mindjárt a felnőtt lakosság mintegy egyharmadát érintő száraz szem problémával.

Az ennek javítására szolgáló IRPL villanófény technológiás kezelés 3 alkalomra 96.000 forintba kerül, ami, összehasonlítva néhány konkurens klinika áraival, kifejezetten kedvezőnek mondható.

A leggyakoribb fénytörési problémákra, a rövidlátás, a távollátás, vagy a belső szemtengelyferdülés gyógyítására szolgáló kezelések között meg kell különböztetni a felszíni és a lebenyes kezeléseket, de ezeken belül is eltérő összeget találunk a különböző kezeléstípusok szerint.

A felszíni eljárásoknál először a szaruhártya hámrétegének eltávolítására kerül sor és ezt követően zajlik a lézeres kezelés. Az eljárások főként abban különböznek egymástól, hogy milyen módszerrel távolítja el az orvos a hámot.

A legrégebbi, úgynevezett PRK Elite (Photo Refraktív Keratektomia) eljárásnál mechanikusan távolítják el a szaruhártya hámrétegét, ezután pedig a lézer átformálja a szaruhártya alakját úgy, hogy elpárologtatja a szükséges szövetmennyiséget a szaruhártya felszínéről. Ez a lézeres látásjavító kezelés egy szemre már 150 ezer forintból megvan.

A felszíni kezelések közül az Epi-Lasik Elite kezelés kerül a legnagyobb összegbe, 190 ezer forintba egy szemen. Ekkor egy rendkívül precíz eszközzel, az epi-szeparátorral tompán leválasztják a szaruhártya hámrétegét, majd a kezelési program szerint a lézer a kívánt formára alakítja a szaruhártyát.

A lebenyes kezeléssel történő lézeres látásjavító beavatkozások egy kicsivel drágábbak, mint a felszíni kezelések.

Ezeknél a beavatkozásoknál az történik, hogy kerek lebenyt alakítanak ki a szaruhártya külső felszínén, amit felhajtanak és az így szabaddá váló felületen végzik el a szaruhártya formájának átalakítását.

Az eljárás 1991-es bevezetése óta a mai napig a legnépszerűbbnek és a leggyakrabban alkalmazottnak számít. Európában a beavatkozások 70 százalékát ezzel a módszerrel végzik.

A művelet során egy speciális eszközt, a mikrokeratomot használják a lebeny elkészítéséhez, majd a lézer átformálja a szaruhártya alakját olyan módon, hogy elpárologtatja a szaruhártya felszínéről a szükséges szövetmennyiséget.

A lebenyes kezelések ára 245.000 és 285.000 forint között mozog egy szemen.

Az idős korban gyakori fénytörési rendellenességről, az öregszeműségről, vagy presbyopiáról is volt már szó korábban. A szem 45-50 éves korra elveszíti éleslátását. Csak Magyarországon mintegy 4,5 millió embert érint a betegség. Szerencsére erre is van korszerű és fájdalommentes eljárás, nem is egy.

Az öregszeműség gyógyítását is alapvetően két, illetve négy kezelési eljárással lehet elvégezni, a Supracor, illetve Extracor nevű programmal, illetve ezek azon változatával, amikor a kezelés lézeres lebenykészítéssel együtt történik. Előbbi esetben

a beavatkozás mindkét módja egy szemen 275.000 forintba, a lebenykészítéses eljárások pedig 297.000 forintba kerülnek.

A következő blogbejegyzésben további kezelések, elsősorban a szürkehályog gyógyítását célzó beavatkozások, a belső szemtengelyferdülés árairól, illetve néhány diagnosztikai vizsgálat áráról lesz szó.

A lézeres látásjavító szemműtétet minden esetben INGYENES alkalmassági vizsgálat előzi meg. Az ingyenes alkalmassági vizsgálatra IDE KATTINTVA jelentkezhet!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemedvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr8514171303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.