Mennyibe kerül egy szemműtét? - 1. rész

2018. augusztus 15. - Optimuminfo

bruce-mars-559222-unsplash.jpgA mostani bejegyzéssel érkeztünk el ahhoz a témához, ami alapján – egyébként, mint a korábbiakból itt és itt láttuk, szerintem tévesen – a legtöbb ember eldönti, hogy vállalja-e a lézeres szemműtéti beavatkozások egyikét, vagy sem.

 

Mindannyian tudjuk, hogy egy olyan országban élünk, ahol az ár mindig, minden szolgáltatással, fogyasztási cikkel kapcsolatban elsőrendű döntési szempontnak számít. Mifelénk csak nagyon lassan alakul ki annak a kultúrája, hogy a jó szolgáltatásnak, vagy terméknek bizony ára van és azt érdemes is megfizetni.

Nemrégiben hallottam egy történetet egy kínai cégről, amelyik valamilyen élelmiszeripari termékkel szeretett volna betörni az ausztrál piacra és a siker érdekében a hasonló helyi termékeknél jóval alacsonyabban kínálta a saját márkáját. Sokáig nem kellett bajlódnia logisztikai problémákkal, ugyanis senki sem vette az áruit és nem azért, mert nem lett volna megfelelő minőségű, hanem azért, mert az ausztrál emberek zsigeri reakciója, hogy ami túlságosan olcsó az gyanús.

Így hát nem is vettek belőle, a cég pedig lehúzhatta a rolót.

Na, ez nálunk jelenleg elképzelhetetlen. Természetesen nem az emberek hibája, hogy virágzanak a körúti 1 eurós/100 forintos boltok, vagy, hogy az online vásárlásnál szinte mindenki kapásból az „árak növekvő sorrendben” rendezési módot állítja be, még mielőtt akár csak egyetlen terméket is megnézett volna, legyen az cipő, kanapé, vagy városi robogó.

Ugyanakkor vannak olyan szolgáltatások – és az egészségünkkel kapcsolatosak mindenképpen ilyenek –, ahol érdemes megfontolni, hogy

akár magasabb összegeket is hajlandók legyünk áldozni

egy olyan célra, ami aztán később nagyban javítja életminőségünket.

Néhány évvel ezelőtt a szemészeti beavatkozások, különös tekintettel a lézeres szemműtétekre újdonságuk és unikális voltuk miatt legtöbbünknek egy túlságosan drága, csak a kiváltságosok számára elérhető prémium szolgáltatásnak tűnt, amely nem ritkán milliós tételeket jelentett.

Ma már ugyanezek a szolgáltatások jóval olcsóbban elérhetők.

Nem kell milliós tételre számítani, amikor döntünk egy-egy kezelés mellett és ma már több olyan akciós megoldás, vagy kedvezményes finanszírozási lehetőség is a páciensek rendelkezésére áll, amelyek segítségével enyhíthetők a terhek. A döntés előtt sok szempontot érdemes mérlegelni, amelyek nem kifejezetten az árakhoz kötődnek.

Ugyanakkor a végül kifizetendő összeg nagysága sem mellékes. Érdemes végiggondolni, sőt még jobb, ha tételesen, pontosan kiszámoljuk, hogy eddigi

életünk során mennyit költöttünk a látás javítását szolgáló eszközökre,

szemüvegre, kontaktlencsére, kontaktlencse folyadékra, a szemüveg javítására, lencsecserére, vagy egyáltalán a szemünkkel kapcsolatos gyógyszeres, vagy orvosi kezelésekre. Vélhetően saját magunk is meg fogunk döbbenni, hogy mekkora összeg jön ki a matek végén.

S, ha mindezt párba állítjuk a lézeres szemműtétek áraival, akkor még nagyobb lesz a meglepetés.

Természetesen nem szabad filléres tételekre számítani. A lézeres szemkezelések bonyolult műveletek, még akkor is, ha ezt a páciens a műtét során nem érzékeli. A biztonságos és eredményes látásjavításhoz többek közt az előző posztokban ismertetett professzionális berendezésekre és diagnosztikai eszközökre van szükség.

A profi technológia alkalmazását pedig nem lehet 100 forintos tételben megoldani. Ezzel tisztában kell lennie mindenkinek, aki ilyen műtétre készül. Ezért, ha egy-egy kezelés ára elsőre magasnak is tűnik egy összegben, sose felejtsük el, hogy

a lézeres műtétre áldozott összeg egy nagyon rövid távon megtérülő beruházás,

amit saját életünkbe invesztálunk. Ennek kedvező hatását akár már hónapok alatt is megtapasztalhatjuk, hiszen megspórolhatjuk az egyéb látásjavításra fordított kiadásokat. Így pedig már egészen kellemes érzéssel állhatunk a döntéshez.

Most már nem szeretném tovább húzni a dolgot, a következő bejegyzésekben konkrét összegekről is szó lesz. Később pedig a finanszírozási lehetőségekről és kedvezményekről is szót ejtek.

A lézeres látásjavító szemműtétet minden esetben INGYENES alkalmassági vizsgálat előzi meg. Az ingyenes alkalmassági vizsgálatra IDE KATTINTVA jelentkezhet!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemedvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr9714171249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.