Dobjuk el az olvasószemüveget! 5. rész: milyen eredményekre lehet számítani?

2018. június 30. - Optimuminfo

ben-white-146947-unsplash.jpgAz olvasószemüveg elhagyásáról szóló minisorozatunk utolsó részéhez érkeztünk. Az előző bejegyzésekben végigvettük, hogy milyen fénytörési rendellenesség az, ami miatt 45-50 éves kor felett olvasószemüveg használatára kényszerül a magyarok jó része. Megnéztük azt is, pontosan milyen kezelések állnak a páciensek rendelkezésére és megvizsgáltuk, milyen szempontok alapján lehet eldönteni, hogy alkalmas lehet-e valaki a műtéti beavatkozásokra.

Bemutattuk, hogy miként kell felkészülni a műtétre és pontosan mi történik a beavatkozást megelőző vizsgálat során, illetve a kezelés alatt. Végül pedig megnéztük azt is, milyen feladatok várnak a betegre a műtétet követő napokban, hetekben és melyek azok a legfontosabb alapszabályok, amelyeket kötelező betartani a teljes gyógyulás érdekében.

Nem is kérdés, hogy komoly lelki előkészületeket igényel egy beteg részéről, ha bármilyen műtéti beavatkozásra vállalkozik. Nincs ez másként a szemműtétek esetében sem, ráadásul, ha egy korábban számára ismeretlen, újnak számító eljárásnak kell alávetnie magát, akkor nagyban nőhet a szkepticizmusa. Ez teljesen normális reakció. Még akkor is így van, ha egyébként mindenhonnan azt az információt kapja, hogy a kiválasztott kezelés gyors, biztonságos, fájdalommentes és ami talán ezeknél is fontosabb: sokak által kipróbált és eredményeket is hoz.

Végső soron mindenki azért vállalkozik egy ismeretlen műtéti beavatkozásra, hogy a fennálló egészségügyi problémája a lehető legnagyobb mértékben megoldódjon.

A korábban ismertetett lézeres műtéti eljárásokkal kapcsolatos félelmekkel is ezért küzd meg mindenki, aki vállalkozik rájuk. S bár az előző bejegyzésben írtunk arról, hogy van, akinél sajnos ezek a kezelések sem hozhatják meg a kívánt eredményt, de ez távolról sem a kezelések kockázatos volta, sokkal inkább az adott páciens szemének alapállapota miatt fordulhat elő. Éppen ezért lényeges tudni, hogy a korábban ismertetett eljárások – a Supracor és az Extracor kezelés – mindegyike teljesen személyre szabott, az adott páciens egyéni igényeihez, szemének alakjához, optikai eltéréseihez igazodik.

Miután pedig a műtétet végző orvos kiválasztotta az alkalmazandó eljárást, majd el is végezte a beavatkozást, mi pedig minden előírást és szabályt betartottunk, amit a műtét utáni időszakra előírtak számunkra, bízhatunk abban, hogy a siker nem marad el.

A közeli látás már a műtétet követő néhány napban helyreáll, tehát rövid időn belül visszatérhetünk megszokott tevékenységeinkhez. Természetesen az orvos utasításainak megfelelően. Amennyiben az orvos engedélyezi, munkába is állhatunk. A javulás annyira látványos és érezhető, hogy a betegnek alapvetően nem lesz szüksége szemüvegre rövid időn belül és ez még korántsem a vége a történetnek.

A látás gyors helyreállása után ugyanis, a műtétet követő 6-8 hónapban további látásjavulásra lehet számítani, mivel ez alatt az időszak alatt a szervezetünk alkalmazkodik a szem megváltozott optikai állapotához.

Több tanulmány is vizsgálta, hogy milyen eredményekkel jár egy Supracor kezelés, mégpedig úgy, hogy a beavatkozást követő hat hónapban nyomon követte a betegek állapotának változásait. Ezek szerint a műtétet követően a betegek 96 százaléka el tudta olvasni az újságok betűit, vagy a mobiltelefonra érkezett üzeneteket. A beavatkozás előtt az érintettek 39 százaléka nyilatkozott úgy, hogy csak a nagyobb betűkkel szedett címsorokat volt képes elolvasni.

A páciensek 78 százaléka számolt be arról, hogy a gyógyszerekhez mellékelt ismertetők legapróbb betűit is képesek voltak elolvasni, pedig ezekről mindannyian tudjuk, hogy még az egészséges szem számára is nehezen kiolvashatók. A megkérdezett betegek 74 százaléka a műtét óta sem nappal, sem éjszaka nem használ szemüveget a gépkocsivezetéshez és 98 százalékuknak többé nem volt szüksége szemüvegre a számítógép használatához sem. Az sem mellékes adat, hogy a kezelt betegek 100 százaléka ajánlaná ismerőseinek ezt a fajta beavatkozást.

A bejegyzés trackback címe:

https://szemedvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr2714079775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.